Lauwwarme Thaise rundvlees salade
Ingrediënten
Ingrediënten:
- 750 g kogelbiefstuk
- 30 ml zonnebloemolie
Salade
- 1 st ui
- 1 handje korianderblaadjes
- 2 kropjes gemsla
Marinade
- 4 el oestersaus
- 2 el vissaus
- 2 el palmsuiker
- 1 tl sesamolie
- 1 el Sichuanpeperkorrels
Dressing
- 1 stengel vers citroengras
- 1 st rode peper
- 1 st groene peper
- 3 tn knoflook
- 1 el fijne suiker
- 2 el vissaus
- 3 st limoenen
Garnering
- 1 bos Thaise basilicum
- zout en peper
Instructies
- Bereiding:
Marinade
- Sichuanpeper fijn maken in de vijzel. Meng oestersaus, vissaus, palmsuiker, Sichuanpeper en sesamolie tot een marinade. In een plastic zak doen en de biefstukken hierin zo lang mogelijk laten marineren.
Dressing
- Verwijder het buitenste blad van het citroengras en snijd zeer fijn (gebruik eventueel de magimix), verwijder zaad en lijsten van de pepers en snijd fijn (naar smaak toevoegen!!), snijd de knoflook zeer fijn .Wrijf deze ingrediënten met 1 el suiker in een vijzel fijn.
- Pers de limoenen meng het sap met de vissaus. En meng met het gevijzelde mengsel
Biefstuk
- Droog de biefstuk, bestrooi met peper en zout en bak in een beetje zonnebloemolie medium rare (ca. 3 min aan elke kant). Laat ca. 10 min rusten op een warme plek. Snijd kort voor het uitserveren de biefstuk in dunne plakken.
Salade
- Snijd de ui in dunne plakjes. Pluk de korianderblaadjes. Was de sla en maak de bladeren los. Meng de uien, slabladen en koriander met ½ van de dressing door elkaar.
Garnering
- Pluk de Thaise basilicumblaadjes voor de garnering.
Serveren:
- Leg de salade op grote platte borden en daar bovenop de biefstukplakken. Strooi hierover de Thaise basilicum en besprenkel het geheel met de overgebleven dressing.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Blauer Zweigelt Winzer Krems- Oostenrijk