Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Komkommersoep met Hollandse garnalen

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangSoep
KeukenMediterraan
Trefwoord2015, oktober
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Komkommersoep

  • 400 g doperwtjes diepvries
  • 800 ml groentebouillon
  • 2 st bosuitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ bos peterselie
  • 1 st komkommer

Vlinderkoekje

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 50 g Parmezaan
  • peper en zout

Crème fraîche

  • 220 g crème fraîche
  • 60 ml witte wijn

Garnering

  • 150 g Hollandse garnalen

Instructies

Bereiding:

  • Zet grote soepborden in de warmhoudkast!
  • Verwarm de oven tot 200 °C

Komkommersoep

  • Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in stukjes.
  • Breng de groentebouillon met de doperwten aan de kook en kook ze ca.2 min.
  • Voeg de klein gesneden bosui, de kleingesneden knoflook en de fijn gesneden peterselie plus de komkommer toe en kook nog 10 min zachtjes door.
  • Pureer met de keukenmachine en breng op smaak met peper en zout.

Vlinderkoekje

  • Leg 4 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol dit uit tot een plak van 20 cm. hoog en 30 cm. breed.
  • Bestrooi het geheel met wat peper en zout en de geraspte Parmezaan.
  • Rol nu vanaf boven het bladerdeeg op tot halverwege en rol vanaf beneden het bladerdeeg op tot halverwege.
  • Snijd nu van deze dubbele rol plakjes van ½ cm. Leg de plakjes op een ingevet bakblik en bak ze gedurende 15 min af in een op 200 °C voorverwarmde oven.

Crème fraîche

  • Klop de crème fraîche met de 60 ml witte wijn tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren:

  • Zorg dat de soep op temperatuur is en schep 1 grote opscheplepel in een diep bord. Schep
  • 1 lepel crème fraîche in het midden van de soep en strooi wat garnaaltjes rondom de crème fraîche. Geef er een bladerdeegvlinder bij.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Guerande Muscat S&M sur Lie, Loire