Komkommersoep met Hollandse garnalen
Ingrediënten
Komkommersoep
- 400 g doperwtjes diepvries
- 800 ml groentebouillon
- 2 st bosuitjes
- 2 teentjes knoflook
- ½ bos peterselie
- 1 st komkommer
Vlinderkoekje
- 4 plakjes bladerdeeg
- 50 g Parmezaan
- peper en zout
Crème fraîche
- 220 g crème fraîche
- 60 ml witte wijn
Garnering
- 150 g Hollandse garnalen
Instructies
Bereiding:
- Zet grote soepborden in de warmhoudkast!
- Verwarm de oven tot 200 °C
Komkommersoep
- Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in stukjes.
- Breng de groentebouillon met de doperwten aan de kook en kook ze ca.2 min.
- Voeg de klein gesneden bosui, de kleingesneden knoflook en de fijn gesneden peterselie plus de komkommer toe en kook nog 10 min zachtjes door.
- Pureer met de keukenmachine en breng op smaak met peper en zout.
Vlinderkoekje
- Leg 4 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol dit uit tot een plak van 20 cm. hoog en 30 cm. breed.
- Bestrooi het geheel met wat peper en zout en de geraspte Parmezaan.
- Rol nu vanaf boven het bladerdeeg op tot halverwege en rol vanaf beneden het bladerdeeg op tot halverwege.
- Snijd nu van deze dubbele rol plakjes van ½ cm. Leg de plakjes op een ingevet bakblik en bak ze gedurende 15 min af in een op 200 °C voorverwarmde oven.
Crème fraîche
- Klop de crème fraîche met de 60 ml witte wijn tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren:
- Zorg dat de soep op temperatuur is en schep 1 grote opscheplepel in een diep bord. Schep
- 1 lepel crème fraîche in het midden van de soep en strooi wat garnaaltjes rondom de crème fraîche. Geef er een bladerdeegvlinder bij.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Guerande Muscat S&M sur Lie, Loire