Dag 8 – Woensdag 11 januari

Kwijt en gevonden

Daar moet je heen, Curio Bay Camping Ground. Dat hoorden we van 1 van de campers op onze camping in Portobello. Het is wat mistig, we nemen een weg richting het enige kasteel in Nieuw Zeeland, Larnach Castle. De mist wordt steeds dikker, je ziet haast geen hand voor ogen. Bij het kasteel aangekomen is die nog niet open, we hebben niet veel tijd, het is nog een heel eind rijden naar Curio Bay.

Bij een stop om even koffie te zetten, bedenk ik mij opeens dat ik wel foto’s heb genomen bij de boulders en dat ik daar mijn Craft jasje aanhad. Nadat we iets gegeten en gedronken hadden in het cafe bij de Boulders, had ik mijn jasje niet meer aan op de foto’s. Ik bel met het cafe en inderdaad was er een jasje gevonden van Craft met daarin ….. mijn paspoort. Dus terugrijden (105 km) en het jasje ophalen.

We rijden opnieuw de 105 km en verder door de Catlins, een fantastisch groot natuurgebied. Geen tijd over om het te bezoeken, in de volgende vakantie nemen we dit als een ‘must see’ op.

In Milton stoppen we even om wat te gaan lunchen, er is niet veel. Uiteindelijk bij een chinees aandoend winkeltje Kai Chow patat en rolls besteld en in de winkel op oude stoelen en tafeltje opgegeten.
Jolanda is haar tasje met pasjes en paspoort kwijt, nou dit weer. Bellen met het restaurant in Dunedin, ze kon herinneren dat ze hem daar nog had. Niets gevonden. Bellen met het cafe bij de Boulders, ook niet.
De camper helemaal omgekeerd en uiteindelijk komt het tasje onder de voorstoel vandaan.

Uiteindelijk komen op de camping terecht en hebben een fantastische plek met uitzicht op de oceaan boven op de klif. Wel even een paar flinke keien gezocht en die tegen de banden gelegd, voor alle zekerheid.
Wat een fantastisch uitzicht, aalscholvers, een enkele zeeleeuw en vooral grote golven die stukslaan op de kliffen.
We lopen over het strand waar een aggressieve zeeleeuw zijn plek probeert te verdedigen tegen de menselijke wandelaars, wij houden ruim afstand.

Als de zon ondergaat, wordt het druk op de camping, de mensen spoeden naar zich naar de plek waar de pinguins uit zee komen en naar hun nesten hippen. Ik had daar geen zin in, alweer pinguins.