Dag 9 – Donderag 12 januari

Zuiderlijk South-Land

Met de camper aan de rand van de klif en toch rustig geslapen.
Toch nog even kijken of de yellow eyed pinguins te zien waren vanaf het platform wat men daar aangelegd heeft. Noppes, die zijn weer vissen aan het opjagen.
Op weg naar Invergarcill, onderweg even gestopt aan een binnenmeer, voor een koffie met een grote carrotcake bij het Fortrose Cafe. Het valt op dat we tot nu toe nog nergens slechte koffie gedronken hebben. Een espresso heet een small black, een dubbele large black.

Invergarcill stelt niet zoveel voor, gewoon de grootste stad in het verre zuiden waar veel bedrijven zitten die zich bezig houden het leveren van goederen aan de boeren: trucks, gereedschap, landbouwmachines, benzinestations om de paar meter. Ook hier loopt de SH6 (State Highway) dwars door de stad heen met aan beide zijden gewoon de winkels.

We hebben een camping in Riverton, ook weer uitstekende voorzieningen. En uitzicht over de grote baai want de camping ligt tegen een helling. We blijven hier 2 nachten om even tot rust te komen. We hebben een camping gereserveerd in Manapouri op de 15e en een 2-daagse boottocht op de Doubtful Sound op de 16e. We maken dan een rustige wandeling langs het strand.