Dag 14 – Dinsdag 17 januari

Terugreis Doubtful Sound
Om 7:30 uur gaan de motoren van de boot weer aan en wordt het anker opgetrokken. Het ontbijt is net als het diner gisterenavond overvloedig.
We krijgen ook nu weer veel informatie over de natuur om ons heen, af en toe houden we even halt om iets van dichtbij te kunnen bekijken. Het mooiste en indrukwekkende was het moment dat we een doodlopende arm van de Doubtful Sound ingevaren waren de motoren gestopt werden. We kregen het verzoek om helemaal stil te zijn en niet te lopen. Dit zorgde ervoor dat je nu alle geluiden van de vogels, het ritselen van bladeren en de watervalletjes goed kon horen. Dit duurde 20 minuten waarna de motoren weer gestart werden.
Onderweg nog een fantastische ontmoeting met een groep dolfijnen die er een show van maakten.

Bijna emotioneel werd er afscheid genomen van de crew, alsof je weken weg bent geweest. De busrit over de pas was ook nu weer mooi, er werd alleen dit keer nergens gestopt om op tijd bij de boot naar Manapouri te komen.

Op de camping even bij komen door te gaan slapen om alles te verwerken. Absoluut het meest indrukwekkende ooit meegemaakt.

Die avond eten we bij restaurant ‘The Church’. We gaan als laatste weg, ondanks dat het nog best wel vroeg is, in Nieuw Zeeland eet men vroeg, zo tussen 5 en 6 uur.