Dag 20 – Maandag 23 januari

Nas het ontbijt bij Nick, maken we gebruik van hun elektrische fietsen om een paar wijngaarden af te fietsen. Netjes met helm en geel veiligheidsvest aan, fietspaden zijn hier tenslotte onbekend, de vrachtwagens scheuren met 90 km/per uur voorbij. Eerst maar eens naar Renwick, op zoek naar een fiets verhuur om een kaart op te halen van alle wijngaarden in de buurt die je kunt bezoeken en wijn kunt proeven, tegen betaling.

Met de gratis kaart fietsen we eerst naar Huia Wines, helaas gesloten. Dan maar naar Whitehaven Vines die samen met nog een winery en fiets tours aan de Raupara Road zitten. We proeven hier van 4 verschillende wijnen, sauvignon blanc, pinot noir houtgelagerd, pinot grigio en een desert wijn.
Daarna fietsen we naar de Cloudy Bay Vineyards, een complex met eetgelegenheden, enorme tuin met tafels en stoelen. Je moet hier echt reserveren om een uitgebreide rondtour en proeverij. Hier komen de gasten van cruiseschepen aan met touringbussen, er staat een grote tafel met wel 40 maleisiers die flink luidruchtig zijn. Maar je kunt ook gewoon wat bestellen aan de bar en ergens in de tuin zitten. Jolanda gaat op zoek naar plek en ik bestel alvast. Er is nog plek op een grote L-vormige witte bank, daar zitten een ouder echtpaar die we nog kennen van de boottocht op de Doubtful Sound, gezellig met een wijntje en kaasplank.
Op aanraden van hun stappen we later op de fiets en gaan naar Spy Valley Vineyards, wat ook niet zo ver ligt van de Red Barn, beter na zoveel wijnen. Om bij deze wijngaard te komen, moeten we waden door de Omaka River, gelukkig niet veel water in de rivier.
We zitten hier in zitzakken vlak tegen de wijnstokken aan, ook hier weer een selektie van wijnen en ook weer een kaasplankje. We worden jolig.

Op de fiets naar Nick, gelukkig maar 11 minuten. We nemen nog een koffie, want we moeten nu naar de camping in Picton omdat we morgenochtend om 7:30 uur met de boot vertrekken naar Wellington. We nemen afscheid van Nick en de 2 honden. Nog even gekeken in de brievenbus of het pakketje met het tasje al aangekomen was, maar volgens de trackingscode lag deze nog in Christchurch. Jacob komt hier ook nog later in februari, dus die kan het pakketje mooi meenemen.

We rijden naar de camping in Picton, vlakbij het centrum en de haven waar de ferry ligt. We lopen naar het centrum op zoek naar een restaurantje waar we kunnen eten, noppes. Uiteindelijk bij het station een cafe waar we frites bestellen met wijn en bier voor mij.