Dag 22 – Woensdag 25 januari

Op weg naar New Plymouth, daar wonen Yvonne en Philip Cursons. Yvonne is mijn nicht, zij is de dochter van mijn tante Jo Mergler, een zus van mijn moeder. Yvonne had 2 zussen, Jenny en de helaas al overleden Winanda (Winnie). Jenny woont in Australië.

Ook dit is weer een hele gevarieerde route, gedeeltelijk langs de kust over de SH3. Bij Hawera gaat de weg inland richting Stratford. Op een gegeven moment zien we Mount Taranaki (Egmont) liggen, de uitgedoofde vulkaan van 2518 m hoog. De top ligt wel in de laaghangende wolken, dus niet te zien is of er nog sneeuw op ligt.

Yvonne en Philip wonen aan het einde van een doodlopende laan met aan beide kanten mooie bomen. Het is een prachtig huis met zicht op de oceaan. We worden hartelijk ontvangen, de laatste keer dat ik Yvonne heb gezien was 60 jaar geleden.
Eerst maar eens kennis maken, tenslotte zijn we toch een beetje vreemden voor elkaar ondanks dat je familie bent. We krijgen een fantastische kamer met ook hier weer uitzicht op de oceaan. Het huis is eigenlijk te groot voor hen, de beneden verdieping was eigenlijk voor de ouders van Philip.

Yvonne en Philips nemen ons mee naar het Pukekura Parc in New Plymouth, ook hier weer fantastisch aangelegd met waterpartijen, grote kassen met exotische bloemen en planten, wandelpaden, waterval en een podium half in het water. We hadden natuurlijk al dat prachtige park in Christchurch bezocht, maar dit is net zo mooi en veel groter.

Terug naar huis en Philip wil graag gaan zwemmen in de oceaan, we gan graag mee. Ook hier zijn de golven ‘hugh’, leuk om er in te duiken of je mee te laten voeren terug naar het strand. Het water is heerlijk warm, het is dus geen straf om erin te gaan. Yvonne is al bezig met het voorbereiden van het avondeten, vanavond komt Rob mee eten, hij is de man van Winnie. Ik stuur hem een email met de stamboom van de Merglers, hij was zelf ook al begonnen met het verzamelen van gegevens.

Na het eten rijden we nog naar de boulevard waar een tentoonstelling van verschillende kunstenaars met kunstwerken staan die uit steen zijn gehakt