Dag 31 – Vrijdag 3 februari

Stukje verder

We gaan nog even Raglan in, kado’s kopen en koffie drinken in een backpackers barretje. Ik blader even in een kookboek met alleen maar salades, dat is ook de naam van het boek van ‘Two Raw Sisters’. Er staan bijzonder lekkere salades in, niet zulke gewone, maar met ingrediënten die je niet gauw in een salade stopt. Eens kijken of ik ergens hier dat boek kan kopen.

We moeten ook nog op zoek naar een camping voor de komende nacht, deze camping is helemaal vol door het feest weekend. Even een paar kilometer verder is een camping met voldoende ruimte, het ligt aan de andere kant van het vliegveld waar de camping welke we de afgelopen dagen op stonden ook aanligt. Vliegveld is misschien een overdreven benaming, een groot vlak grasveld en we hebben geen enkel vliegtuigje gezien.

De nieuwe camping is groot met heel veel ruimte, het kantoor is gesloten maar op het bord staat dat je een plastic dop met een nummer mag pakken, dat zijn de vrije plekken. Het geld moet je dan in een envelop doen, nummer erbij en het kenteken vermelden, daarna in de bus doen die daar staat.
We staan aan de rand van de camping, er is 1 was en douche gelegenheid. Er staan een paar oude bussen en aan de hoogte van het gras te zien, zijn die al een tijd niet van hun plek gekomen. Er hangen ook wat jongeren in hun auto’s bij het toiletgebouw, blijkbaar hebben die ergens anders vrij gekampeerd en komen hier alleen voor het toilet en douche. Zo kun je bijna gratis in Nieuw Zeeland kamperen, gewoon op vrije plaatsen en laconiek een gewone camping in de buurt oplopen met een tasje daarin zeep en handdoek en heerlijk opfrissen.

We gaan eten bij de Rock-It Kitchen, die ligt een 15 min. lopen van de camping. Er is nog plek, en ook hier weer worden we geholpen door een nederlands meisje die ons het tafeltje aanwijst. De serveerster die ons helpt is ook al nederlands. Ze heeft nog goede suggesties voor de komende dagen om te gaan kamperen, ook gezien de weersvoorspellingen. De ene is een camping beheert door de Council die je online moet reserveren en waar maar 10 campers op mogen, vlak aan zee bij Te Aria. Het is een flink eind rijden, Te Aria ligt boven Auckland in de regio Northland. De andere camping ligt in Waipu Cove, niet zoveel bij Wangarei vandaan. Daar ligt de catamaran van Rob en Hanneke, ze zijn nu echter in NL voor de geboorte van de baby van Lieske, Robs dochter.