Dag 32 – Zaterdag 4 februari

Te Aria Regional Park

We gaan naar een campground in Te Aria Regional Park, maar hij is niet gratis. Je moet deze camping via de Auckland Council reserveren. Je krijgt via email een code opgestuurd waarmee je op de campground kunt komen, spannend.

De camper wil niet starten, ik heb de sleutel er vannacht in laten zitten en nu is de start-accu leeg. Onze buurman uit Australië wil wel helpen, gisteren hebben we geholpen met een fles gas om te kunnen koken. Eerst maar eens kijken waar onze accu staat, niet onder de motorkap. Maar in de instructie van de auto staat hoe je de startkabels onder de motorkap moet aansluiten. Startkabels, waar liggen die? Geen van ons tweeën hebben een startkabel, gelukkig krijgen we huklp van een Maori met kabels. Het lukt niet om de motor te starten met behulp van de kabels en de camper van de buren. Ze hebben echter haast, ze moeten hun vlucht halen op Auckland. De Moari haalt zijn camper, een oud barrel, maar ook daarmee lukt het niet. Ik bel intussen de hulplijn van de camper verhuur, Maryann. Zij gaat regelen dat er iemand komt om te helpen.
Intussen heeft de Maori een speeltje gehaald die hij sinds kort heeft en nog nooit gebruikt heeft, een jumpstarter. En daarmee start de camper direct en kunnen we alsnog op weg. Ik wordt nog gebeld door degene die gewaarschuwd was door Maryann, maar die heb ik gezegd dat we het intussen opgelost hebben. De Maori zegt nog met klem om zeker 1 uur te blijven rijden en de motor niet uit te zetten.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "invalid_grant",
  "error_description": "Bad Request"
}
See here for documentation.

Na 2 uur rijden beslissen we uiteindelijk om even te stoppen om koffie te gaan drinken. We doen dat bij het auto circuit Hampton Downs Motorsport Park waar op dat moment internationale wedstrijden worden verreden. Geen F1 maar ook deze hebben een flinke snelheid en herrie.
Na de koffie, even de adem in, en hij start! Verder dan maar naar en door Auckland, we hebben tot nu toe rustig verkeer gehad, maar hier is het echt druk op de snelweg. Dat komt omdat hier 33% van de 5,5 miljoen inwoners van Nieuw Zeeland leven. We gaan verder binnendoor in plaats van de tolweg, we zijn tenslotte met vakantie. Het blijft toch elke keer een fascinerend land, om elke bocht kom je in een totaal andere omgeving. We komen in Mangawhai, parkeren vlakbij het strand. Wel mazzel dat er een plek was, het is super druk. Op het strand, in zee, in de duinen, overal mensen die genieten van het weekend en het mooie weer. Na de wandeling over het strand rijden we richting de campground via een gravelweggetje van ongeveer 10 km. Veel van die tussendoor weggetjes hebben geen asfalt maar gewoon gravel en kuilen. Maar ze rijden hier dan ook met van die grote 4×4 pickup trucks en hard ook.

We komen uiteindelijk bij de campground, ik kan het slot van de slagboom open door de code die ik opgestuurd heb gekregen te gebruiken, simpel. We zijn de 9e camper op dit stukje, maximaal 10 zijn toegestaan. Buiten deze campground kun je ook parkeren, maar niet overnachten. Dat wordt gebruikt door vissers, er zijn ook toiletten.

We lopen over het strand, het is er rustig alleen een paar golfsurfers. We lopen over een pad langs de kust en komen langs een paar vissers. Verder over de heuvel en zien een grote golfbaan liggen, de Te Aria Links. Het ligt direct aan zee en er zijn 4 lussen, maar de komende jaren worden er nog 2 lussen bijgelegd. Het is een baan voor de happy few, green fee is $600, maar je krijgt er dan wel een luxe overnachting bij kado.