Dag 34 – Maandag 6 februari

Vertrek

We worden vroeg wakker, het is druilerig weer met motregen. Nieuw Zeeland huilt omdat we weg gaan. We ruimen de camper verder op door ook het bed op te klappen zodat er een bank en extra stoel ontstaan.
Nog even het grijze water dumpen, we zijn niet de enige want een groot gedeelte van de campers gaan naar huis. Er wordt al gewaarschuwd dat het richting Auckland erg druk zal zijn op de SH1. Op de radio horen we dat de SH1 die door het noodweer van de laatste week zwaar beschadigd is, alleen open is voor verkeer naar het zuiden, dus richting Auckland.

We nemen de Cove Road die gedeeltelijk nog langs de kust gaat tot aan Mangawhai, daarna de Mangawhai Road richting Wellsford waar we de SH1 kunnen nemen. Maar gezien de drukte op die weg, nemen we bij Wellsford de SH16 die ook naar Auckland gaat, maar dan via de westkust en uiteindelijk kunnen we dan via de SH20 zo het vliegveld op rijden. Het blijkt de goede beslissing te zijn, deze weg is zo rustig en gaat ook weer door prachtige stukken natuur en grote zee-engten, dit is echt genieten en een goede afsluiting van de vakantie.

We zien het drukke gedeelte en het centrum van Auckland wel liggen, maar wij rijden door de voorsteden aan de westkust. Ruim op tijd zijn we bij de plek waar we de camper moeten inleveren, vlakbij het vliegveld. Eerst nog maar eens lunchen, zo vroeg zijn we hier. Bij het Holiday Inn hotel kunnen we in de binnentuin eten, daarna brengen we de camper weg, weer naar een industrie terreintje. Er zitten hier diverse camper bedrijven in de buurt, Jucy, Happy Campers, Wendekreisen, Travellers Autobarn.
We moeten even wachten, er is een ander stel die net hun camper komen ophalen, een iets grotere dan wij hadden. Kunnen we mooi even kijken hoe deze er van binnen uitziet. De afhandeling gaat al net zo relaxed als het ophalen van de camper in Christchurch, even rondlopen of er schade is. De Maori vraagt of er nog opmerkingen zijn, alleen missen we 1 bord en lepel. No problem, is normaal dat je soms iets kwijtraakt, hij heeft bakken met reserve spullen staan. We maken nog complimenten over de service en over Maryann die ons 2 keer goed en snel heeft geholpen. Ze blijkt de eigenaar te zijn van Pacific Horizon.
Hij brengt ons naar het vliegveld met de camper, tot aan de vertrek ingang. We nemen afscheid van de camper en de verhuurder en lopen naar binnen de vertrek hal in. We staan gelijk bij de juiste balies van de Emirates, het zijn er heel veel.
Op het vertrekbord staat dat de incheckbalie wel bekend is, maar nog niet open. Jolanda loopt toch even naar de balie waar nog niemand in de rij staat en vraagt aan de medewerker of we al kunnen inchecken. Ja hoor, en na 5 minuten hebben we de instapkaarten en zijn de koffers verdwenen op de loopband.
Ook alle security checks gaan razend snel, we hebben alle tijd om nog wat te drinken. Heerlijk relaxed een beetje rondhangen in lekkere stoelen.

Het vliegtuig van Quantas is iets verlaat, maar in Sydney hebben we een overstaptijd van 2 uur.
De vlucht verloopt prima, maar bij Sydney moet er 4x een rondje boven zee worden gevlogen omdat er geen ruimte is op de landingsbanen. We kunnen gelijk door naar de A380 van de Emirates, geen tijd om te shoppen.
In dit vliegtuig hebben we weer stoelen met extra beenruimte, dit keer bij de toiletten. Dat is tijdens onze vakantie geregeld door VliegXpert in Den Hoorn. Op de heenreis zaten we bij de pantry, daar was het altijd druk en felle verlichting.
Vertrektijd 21:45 lokale tijd.