Dag 4 – Zaterdag 7 januari

Christchurch

We beginnen met een ontbijt in het tuinhuisje, we zijn daar samen met moeder en dochter uit Duitsland. De dochter woont al geruime tijd in Australië, ze hebben samen een camper gehuurd waar ze maandag mee op pad gaan. Het ontbijt is uitgebreid, ik neem vooral toast met marmite, de anderen houden het vooral bij yoghurt met muesli.

Na het ontbijt gaan we lopend door de Colombo Street naar het centrum, ongeveer 30 minuten. De winkels veranderen hoe verder je naar het centrum komt, eerst wat armoedig of leegstaand, later worden het de winkels die we ook kennen in europa. Door het centrum rijdt ook een tram. Verder komen we langs de Riverside Market, we lopen er doorheen. Hier zijn allerlei stands met eten die je kunt kopen en ergens binnen of buiten op terrassen kunt op eten.

Een wandeling gemaakt door de Botanic Gardens, een prachtige tuin met eeuwen oude bomen, de rivier Avon loopt door dit park heen.

We lopen terug naar de Riverside Market om te gaan lunchen. We kunnen nog 1 plekje vinden op de galerij en bestellen wijn, bier en wat te eten. Een jonge kelner brengt de drankjes, Jolanda krijgt de hele inhoud van het bierglas over haar heen. Dat betekend korting om het goed te maken, een tegoed bon voor een stomerij hebben we niets aan, we zijn op doorreis.