Dag 2 – Donderdag 5 januari

Tussenlanding

Aankomst om 7:45 uur lokale tijd in de eerste tussenstop Dubai, duurt ongeveer 3 uur. Alle tijd om een koffie te nemen met iets erbij. Je hebt al veel te eten en drinken gehad aan boord, maar dit kan er nog wel even bij.

Jolanda koopt een Sony koptelefoon met noise cancelling, je hoort dan bijna niets van achtergrond geluiden zoals die van het vliegtuig. Veel goedkoper (taxfree) dan in Nederland zijn ze niet.

Om 10:45 vertrekt de A380 naar Melbourne. Aangezien je een transfer passagier bent die de luchthaven niet verlaat, is er alleen maar een check van de handbagage.

De gate bevindt zich in een andere vertrekhal, een trein brengt je daar naartoe. We vertrekken met vertraging, hopelijk hebben we wind mee zodat de vertraging ingelopen kan worden. In Melbourne hebben we een kortere overstaptijd.

In dit vliegtuig hebben we plaatsen met veel beenruimte bij de pantry. Tijdens de vlucht merken we dat de lichten in de pantry aanblijven en er veel bewegingen zijn van de stewardessen en passagiers. Dus wel ruimte maar geen of nauwelijks rust.