Dag 5 – Zondag 8 januari

Campervan ophalen

Het aantal personen tijdens het ontbijt vandaag is uitgebreid met 2, een ouder echtpaar uit Australië. Het word steeds gezelliger, maar vandaag moeten we de campervan, een omgebouwde Mercedes Sprinter, op gaan halen aan de andere kant van Christchurch.

Chet belt voor een taxi en ook een taxi voor het andere echtpaar. De taxi arriveert, maar voor wie? Uiteindelijk mogen wij erin en rijden naar Pacific Campervans, 31 Sheffield Crescent, Burnside, Canterbury 8053, vlak naast het vliegveld. We zijn er al onm 10 uur, dat is 1 uur te vroeg. Het verhuurbedrijf zit op een parkeerterrein waar 2 containers staan die als opslagplaats en kantoor. Dus geen enorm kantoorgebouw of garage, de auto’s staan gewoon buiten op het terrein.

Het gaat lekker vlot en in een ontspannen sfeer, in ongeveer 15 minuten wordt verteld waar alles zit en werkt, gastank, grijs water, toilet, bed, etc.

Jolanda zal als eerste het stuur in handen nemen, ervaring in augustus al opgedaan in onze vakantie in Engeland met het rijden op de linkerbaan. Eerst maar eens naar een grote supermarkt vlakbij om van alles in te slaan. Met 2 volle karren komen we er weer uit, de wijnen zitten in 2 liter pakken, en als extra een fles witte wijn uit Frankrijk, Arrogant Frog. Dat was de goedkoopste wijn in fles die we konden krijgen, de wijnen uit Nieuw-Zeeland beginnen ongeveer bij 15 NZ dollar, ongeveer 9 euro.

Op weg naar de eerste overnachting, we nemen de SH1 naar de eerste camping Rangitata River Campground, spannend. Op de weg naar deze camping komen we er achter dat de bestelde stoeltjes en tafel er niet zijn. Gebeld met het hoofdkantoor en zij hebben geregeld dat we onderweg in Timaru in een warenhuis deze op kunnen halen. We hoeven er niet voor te betalen, Maryann heeft dat geregeld.

Het is geen luxe camping, maar we hebben tenslotte onze luxe camper. Eerst maar eens de omgeving verkennen, we zitten vlak aan de Pacific Ocean en aan de Rangitata River. Het is hier zo rustig, we moeten er gewoon aan wennen. Naast ons staat een kleine camper, daarin zit een duitse dame die alleen op pad is. Minder gezellig, maar ze zal daar wel aan gewend zijn.