Dag 6 – maandag 9 januari

Oamura

Via Facebook hebben we contact gehad met Erik van der Spek die met zijn vrouw Victoria en zijn zoon en dochter in Oamura wonen. Dat wordt vandaag ons einddoel. Eerst maar eens de tafel en stoelen ophalen.

We komen bij The Warehouse in Timaru, een soort grote versie van de Action. De balie medewerkster kijkt verbaasd, niet omdat ze van niets weet, maar ze had ons pas de volgende dag verwacht, de spullen stonden dus niet klaar. Maar geen probleem, relax, kijk maar even rond in de winkel dan zorgt zij ervoor dat over een half uur alles klaar staat. We kopen hier wat snoep en andere kleine dingen. Na een half uur staat alles in een kar gereed en kunnen we dat meenemen.

Wel zo lekker om ’s avonds buiten te zitten aan je eigen tafel. We hadden ook al beslist om het bed in de camper zo te laten en niet elke keer weer af te breken zodat je een bank en een extra stoel hebt in de camper.

Oamaru is een leuke plaats met nog oude gebouwen uit de Victoriaanse periode, een oude spoorbaan en de blauwe pinquins.

We mogen de camper op de inrit naar hun garage zetten, het eerste stuk daarvan is steil, maar voor de garage is precies voldoende vlakke ruimte. we hoeven dus niet bang te zijn dat we vannacht uit de camper rollen.

Erik en Victoria hebben een huis met uitzicht op de haven en oceaan, het is een wat ouder huis met veel kamers. Erik is bezig om een stuk verderop een nieuw huis te bouwen.

De kinderen zijn de komende week aan het logeren bij de ouders van Erik, Nick en Pene. Wij zijn daar op 21 januari. Victoria heeft salade gemaakt, Erik als een echte man staat het vlees te bakken.

s Avonds gaan we naar de blauwe pinquins kijken, die tegen zonsondergang uit zee naar hun nest gaan. Het is wel een beetje dierentuin, je betaald entree en mag dan op de tribune gaan zitten. Een meisje verteld via de microfoon dat ze er nu bijna zullen zijn. Ze zijn klein en je ziet ze nauwelijks. Een eigenwijze klimt gewoon de tribune op, hipt over een paar treden en verdwijnt dan naar achteren.

Later zien we pinguins in de haven, gewoon gratis rondhuppelen.