Dag 35 – Dinsdag 7 februari

Sydney – Amsterdam

Tijdens deze vlucht van 14 uur naar Dubai, blijkt ook dit geen ideale plek te zijn. Het is nu vooral druk met mensen die naar de toiletten gaan, hun benen strekken, op hun plaats staan de marcheren en rekken. Het zijn voornamelijk degene die een gewone plek hebben en wat opgevouwen moeten zitten. Er staan oefeningen die je moet doen bij zo’n lange vlucht in het videoscherm, naast de films, series, games en muziek. Dus daarom zien we iedereen dezelfde bewegingen maken omdat hier de meeste ruimte is.

In Dubai kunnen we gelijk doorlopen naar de volgende vlucht met een A380, deze vertrekt om 8:10 lokale tijd. De zitplaatsen in deze A380 zijn helemaal perfect, helemaal voorin vlak achter de cockpit, een hele ruimte plek. Op de lange vlucht heb je een extra Economy klasse, de Premium Economy. Voor de volgende keer maar eens kijken of dat te betalen is.

Op schiphol duurt het lang voordat de koffer van Jolanda op de band staat, veel mensen zijn al vertrokken naar huis. Die van mij komt helemaal niet, alle bagage is afgehandeld. Bij de balie van Dnata hoor ik dat mijn koffer nog in Sydney staat. Uiteindelijk wordt hij naar huis gebracht op vrijdag.