Dag 18 – Zaterdag 21 januari

Op deze camping Charleston Motorcamp veel last van sandflies, dus snel wegwezen en weer op weg. We rijden nu naar het oosten langs de Buller River. Bij Berlins Cafe doen we dan maar ons ontbijt, geen slechte plek met uitzicht op de rivier. De rivier ligt in een gorge tussen niet zo hoge bergen. Over deze rivier kun je je met een jetboat heen laten scheuren, er staat nu wel weinig water.

Hierna volgt weer een laagvlakte waar de eerste wijngaarden verschijnen. De eerste die we zien zijn hele kleine wijnranken, blijkbaar nog niet zo langs geplant. Tussen deze wijngaarden dan weer een weide met koeien. Zo te zien worden de boeren verdreven en die weiden omgeploegd voor de wijnbouw. In deze vallei stroomt de Wairau River die uiteindelijk uitmond in Cloudy Bay aan de oostkust bij Blenheim.

We rijden over de SH63 naar de wijngaard van Logie en Leisha waar we 8 jaar geleden ook langs zijn geweest. Toen woonden ze nog in Blenheim en hadden nog geen wijngaard. Deze wijngaard heeft Logie gekocht van de oude eigenaar nadat deze plotseling blind geworden was en dus niet meer in staat was om er voor te zorgen. Hier wonen ook de ouders van Leisha, Nick en Pene.

We rijden de lange oprijlaan op en komen bij een grote rood/bruine barn aan met de toepasselijke naam Red Barn Vineyard. We parkeren de camper en lopen verder op zoek naar iemand. Uiteindelijk komen we Nick tegen, Pene zit met haar kleinkinderen op een camp in een bay ten noorden van Picton. Logie en Leisha zijn met de kinderen een paar dagen op vakantie.

Het huis wat Nick heeft gebouwd is eenvoudig maar wel met een schitterend uitzicht over de wijngaard. Elektriciteit van de zonnepanelen, een groot accupakket of de generator. Gas komt overal in Nieuw Zeeland uit de gasflessen. Gasleidingen in de grond kennen ze bijna nergens in Nieuw Zeeland, de afstanden zijn te groot om dat rendabel te krijgen.

Even gezellig bijkletsen met wat te drinken erbij en een korte rondleiding over de wijngaard van 14 ha. Nick klust wat op de wijngaard, voor de rest wordt alles door ingehuurde krachten uitgevoerd.

Er staan sauvignon en pinot noir druivenranken, geënt op verschillende onderstokken. Op de palen aan het einde van een rij, staat aangegeven welke onderstokken en wijnstokken daar staan. Logie heeft een contract bij Mahi Wines waar het grootste gedeelte van zijn oogst wordt verwerkt voor de Sauvignon wijnen en de pinot noir voor de rosé. De rest van de druiven verwerkt hijzelf.

Nick knutselt een diner in elkaar, een hamburger en ijs toe. Wel ontzettend lekker ijs van NZ melk, heel erg romig. De camper hebben we in de Red Barn gezet, ruimte zat. We slapen dus onder 2 daken vannacht.