Dag 19 – Zondag 22 januari

Vandaag brengt Nick ons naar Pene en de kinderen, dat gaan we doen met de speedboot van Nick. Eerst het lange stuk met de boot op een trailer achter de auto. Nick rijdt flink door tot de haven van Picton. Daar laten we de boot te water, netjes de reddingsvesten aan en met vol gas weg. Het is een flink eind varen en af en toe maken we flinke klappen op het water als we golven tegen krijgen van andere boten.

We varen uiteindelijk de Resolution Bay in en leggen de boot vast een een houten steiger met behulp van Pene en de kinderen. Het zijn de zoon en dochter van Erik en Victoria uit Oamura. We krijgen een korte rondleiding en de tent waar ze in slapen. Weer terug naar de boot en nu met z’n allen naar Ship Cove waat een monument staat van de engelse ontdekkingsreizer Capt. James Cook. Hij is niet de eerste geweest die aan land kwam van Nieuw Zeeland, de Maori’s en later Abel Tasma in 1643 waren al eerder aan land gekomen.

We willen de Queen Charlotte Track lopen, er staat echter een bordje dat deze gesloten is. We zien wel en lopen het pad op. Het is wel soms klimmen over en onderdoor boomstammen die door landslides naar beneden zijn gekomen. We lopen tot de Ship Cove Waterfall, daarna weer terug naar het monument. Pene was zo verstandig om eten mee te nemen, van al dat klimmen krijg je honger.

We varen naar Motuara eiland, Nick kan de boot niet aanleggen aan de steiger door de flinke swell. Wij lopen het pad op naar het hoogste punt op het eiland waar een uitkijktoren staat. Je kijkt hier over de boomtoppen heen van het eiland, zodat je overal vogels kunt bekijken (als je een verrekijker meegenomen hebt).

We klimmen weer aan boord bij Nick en brengen Pene en de kinderen terug naar hun camp. In volle vaart terug naar Picton en de boot weer op de trailer. Terug in het huis van Nick maak ik eten, anders zitten weer aan de hamburgers. Ik maak zoete aardappels uit de oven, steak en salade.

De camper hebben we weer uit de barn gereden, slaapt toch wel beter buiten zodat je ’s morgens de vogels hoort.