Dag 11 – Zaterdag 14 januari

Free camping

Voordat we vertrekken, eerst nog even het grijze water lozen en drinkwater laden. Daarna op weg naar Monkey Island, een freedom camping. Je kunt bij laag water dan naar het kleine eiland lopen. Het is weekend en de camping is dus stampvol. We rijden naar Orepuki, een heel klein dorpje verderop. Via een zijstraat en een pad komen we op een kleine parkeerplek, weer bovenop een klif en uitzicht op zee. We zijn wel de enige, en het doet wat sinister aan, even in de camping app gekeken en we zien nog een freedom camping Cplac Bay. Daarvoor rijden we weer terug richting Riverton en een lange weg langs de baai. Het is voldoende plek en gezellig druk. Er zijn zelfs nette toiletten en ook een boothelling waar veel gebruik van wordt gemaakt. Blijkbaar een goede visplek, iedere boot heeft wel een aantal man aan boord met hengels.

Jolanda voelt zich niet helemaal 100%, wat grieperig. Ze wil vandaag wat rustig aan doen en gaat lekker in bed liggen. Ik loop langs het water over kiezels en stenen, in het water zijn mensen bezig met mossels rapen. Ik praat wat met een lokale bewoner die mij verteld dat, wat ik dacht dat het Stewart Island is, de andere kant van de baai is, met de stad Bluff. Daar vandaan vertrekt de ferry naar Stewart Island. Hij wijst mij op het eigenlijke eiland net om de hoek van deze baai.
Het eiland is veel grote dan ik dacht en ook hoog. Nu begrijp ik ook waarom je daar minstens 5 dagen voor uit moet trekken om een gedeelte van het eiland te ontdekken. Iets voor een volgende keer.

Terug bij de camper, we moeten maar een nieuwe planning maken voor de oversteek van Picton naar Wellington. Die overtocht duurt 4 uur en op de dag dat we die overtocht sillen maken, zijn alleen nog maar de vertrektijden van 7:30, 18 of 20:30 beschikbaar. Het wordt 7:30 zodat we de dan nog de hele dag hebben om richting New Plymouth te rijden. Het wordt dus kamperen in Picton, vanaf Renwick waar Nick en Pene wonen is het 40 minuten en dan wordt het haasten om op tijd te komen. De reservering gemaakt voor 24 januari 7:30 uur.