Dag 12 – Zondag 15 januari

Manapouri

Vandaag naar Manapouri, de camping ligt direct aan Lake Manapouri en bij de haven waar morgen de boot vanaf vertrekt. Ook hier weer een uitstekende ruime plek met prima faciliteiten. We lopen naar het strand aan het meer en duiken het water in. Vreemd, de eerste 10 cm is heerlijk warm, daaronder is het water veel kouder. Je ziet dan bijna niemand verder in het water gaan dan hun middel. Vandaag weer wat bijbruinen, Jolanda voelt zich ook weer wat beter.
Wer moeten nog wel wat eten, er is een restaurant aan de andere kant van de weg, The Church. Het was inderdaad een kerk, helaas vandaag gesloten. We lopen naar een ander restaurant 2 km verderop. Helaas ook gesloten omdat de chef ziek is en men niet weet wanneer deze weer beter is. Dat staat tenminste op een stukje papier bij de deur. Terug naar de camping en dan maar armzalig scrabbled eggs met wat leftovers gemaakt.