Dag 15 – Woensdag 18 januari

Na een fantastische 2 dagen rijden we nu naar Wanaka. Ook nu weer op aanraden van Pene doen we Queenstown niet aan, maar rijden we eromheen.
Het grootste gedeelte voert door een groot vlak land met aan beide kanten bergen. Daarna komen we te rijden langs het grote Lake Wakatipu waarna de wewg afbuigt bij Queenstown richting Wanaka.

Bij Arrow Junction slaan we van de SH6 af en nemen de Crown Range Road. Het begint gelijk goed met 7 haarspeldbochten! Bij een Lookout Point heb je een fantastisch uitzicht op Queenstown en er komt zelfs een vliegtuig langs die bezig is met de afdaling naar het vliegveld van Queenstown.

De weg blijft bochtig, alleen niet meer die haarspeldbochten. Halverwege licht Cardrona, daar vandaan kun je in de winter met de skiliften naar boven om te gaan skiën op Mount Cardrona (1926 meter). Hierna dalen we lamgzaam af naar Wanaka.

We hebben een plek in Mt Aspiring Holiday Park gereserveerd. Een uitstekende campsite met ruime plekken, gratis douchen. Het is hier lekker warm, eigenlijk wat we verwachten van Nieuw Zeeland in de zomer. We gaan meer eerst zwemmen in Lake Wanaka en een klein beetje bijkleuren.

We lopen tegen de avond naar de boulevard waar de restaurants zitten. In het Pembroke Park wordt er volop criquet gespeeld, we tellen ongeveer 15 verschillende teams, jong en oud. Het publiek zit rondom met een BBQ en bier. Het valt niet mee om een leuk restaurant te vinden waar het niet te druk is, uiteindelijk is er buiten nog plek bij de Alchemy Bar. Ze hebben hier kleine gerechtjes ’to share’, we beginnen gewoon met iets wat we niet weten wat het is. Wijntje erbij en we zitten heerlijk in de lounge banken. Het wordt wel al wat rustiger en men begint al op te ruimen. Het restaurant gaat om 9 uur dicht, en zelfs op de hele boulevard zijn ze bijna allemaal gesloten!

Op de camping hebben we een buurman erbij gekregen, een hollander. Dan maken we er nog een gezellige avond van, hij reist alleen en heeft ook een MTB bij zich.