Dag 24 – Vrijdag 27 januari

Het is heerlijk rustig op deze camping. Het weer is niet helemaal wat we hadden verwacht in deze tijd van het jaar, het regent licht. Het wordt vandaag een goede dag om een flinke wandeling te gaan maken, het is een fantastisch groot park rond de vulkanen Ruaperu, Ngauruhoe en Tongariro.
Iedereen die hier komt, gaan de Tongariro Alpine Crossing doen, een 19,4 km lange hike naar het meertje wat zich in de monding van de vulkaan bevindt. Je neemt een bus naar het startpunt, loopt naar boven, foto’s maken van het meertje en aan de andere kant naar beneden. Daar neem je dan weer een bus die je terug brengt. Voor de hike moet je 5 – 8 uur uittrekken, daar hebben we vandaag geen tijd meer voor.

We nemen dan maar een korte route van 7 km langs een riviertje wat naar beneden stroomt, de Silica Rapids Walk. Erg mooi pad door bos tot het hogere gedeelte, een plateau met heide. Je loopt daar op een pankier omdat je andere wegzakt in de natte grond. De Silica Rapids is het begin van dit riviertje, niet spectaculair maar wel met mooie vergezichten over de vlakte. We komen een grote groep wandelaars tegen in tegengestelde richting. Wij lopen verder over de plankiers, die zou ons uiteindelijk bij de weg moeten brengen vanwaar we weer naar het startpunt kunnen lopen. Het blijft maar regenen, je loopt langzaam in je schoenen te soppen en ondanks je regenjas wordt je toch daaronder nat. Bij de weg aangekomen, is het toch nog een behoorlijk eind lopen naar de camper die langs de weg staat. Droge kleren aan en weer op weg richting Taupo. We willen daar morgen aankomen, dus nog even zoeken naar een camping tussen hier en Taupo.

Onderweg eerst maar eens iets vinden waar we kunnen lunchen. We vinden een restaurant niet ver van Lake Taupo, de Hare & Copper Eatery. Het menu bestaat uit allemaal kleine gerechtjes ‘To Share’.

Het blijft maar regenen, we komen uit bij Waikite Valley Thermal Pools waar je ook kunt kamperen. Daar heb je diverse warm water pools, verwarmt door het hete water wat uit de grond opborrelt vlak naast de camping. Onze natte kleding gaan in de droger van de camping, de jassen mogen dat niet en hangen die maar in de camper in de kast.