Dag 25 – Zaterdag 28 januari

Vroeg wakker vandaag, is het een idee om gelijk maar schoon te spoelen in de hotpools? Je mag er al in om 6 uur, maar wij liggen erin om 7 uur. Een uurtje later hebben we er genoeg van, afdrogen en weer op weg. We pakken een ontbijtje in Waimangu Local Store & Café, het ligt aan de rand van de Maimangu Volcanic Valley. Dit wordt bewaard bij het volgende bezoek aan Nieuw Zeeland. Je kunt vanaf hier een bustour maken door het regenwoud.

In het nieuws lezen we dat er overstromingen door heftige regenval in Auckland zijn, de luchthaven is afgesloten en vertrekkende vluchten gecancelled en binnenkomende teruggekeerd of uitgeweken. Er is in 15 uur net zoveel regen gevallen als normaal in de hele zomer.

We rijden terug naar Lake Taupo. Aangekomen bij het huis van Paula en Len, zien we nog net Anneke wegrijden. Jordi en Toni met de kinderen zijn er, Toni kennen we alleen van Facebook, we hebben er verder nog geen kennis mee gemaakt. Paula en Len zijn er ook, 8 jaar geleden voor het laatste gezien en ook hier in Taupo. Het was toen wel beter weer, nu is het druilerig. Vandaag is het wasdag, de kleding gaat de wasmachine in.

Er zijn powerboat races op het meer, we gaan even kijken Wat maken die dingen een herrie, en dan is het alleen nog maar de proefrondjes, morgen is de echte race. Het zijn verschillende soorten powerboats die dan in hun eigen klasse varen maar wel allemaal tegelijk. Voor de rest wordt het vandaag wat in huis rondhangen, kletsen, bier drinken en eten.