Dag 27 – Maandag 30 januari

Tauranga – Dag 1

We gaan vroeg op pad richting Tauranga waar Aad en Angie wonen. Ze hebben een nieuw huis, dus Aad kennende zal dat wel weer groter zijn dan de vorige. Onderweg zien we bordjes staan met Hobbiton, de filmset van de films ‘The Hobbit’. Zal wel echt touristisch zijn, maar dan hebben we dat ook gedaan.

En het valt niet tegen, eerder mee. Het is weer uitstekend verzorgt en in een heel ontspannen sfeer worden we rondgeleidt met nog veel meer touristen over het terrein waar de films gemaakt zijn. We kennen allebei de boeken niet, maar er lopen heel wat mensen die vooral oh’s en ah’ zeggen. Er wordt flink wat gefotografeerd, maar het is toch ook leuk. De huisjes zijn allemaal klein gebouwd in de heuvels, maar je kunt niet alleen maar lilliputers gebruiken als acteurs, maar met slimme opstellingen van een camera krijg je dan toch een filmbeeld alsof die acteurs heel klein zijn. Bij de Green Dragon, het cafe uit de films krijgen we ‘gratis’ bier.

Daarna op weg naar Tauranga. Het adres is wat lastig te vinden, uiteindelijk zien we op een brievenbus op de stoep het huisnummer staan (19 Matahiwi Road, Whakamārama 3174, Nieuw-Zeeland), een flinke oprijlaan tussen luxe villa’s. Aad komt ons tegemoet lopen, we zijn dus op het juiste adres. We parkeren de camper bij de dubbele garage, plek genoeg.

Dit huis is veel groter dan het vorige, Aad heeft er een heel stuk aangebouwd. De open keuken is groot, het kookeiland enorm. Alles wat je maar wensen wil, is er. 4 Slaapkamers, eetkamer, grote garage onder het huis, zwembad, veranda en tuin op 2 verdiepingen. En een schitterend uitzicht over de Te Puna Estuary, helaas is het water helemaal bruin door de vele regen van de afgelopen tijd.
Aad is een beetje van slag, een huis wat ze verhuurd hebben is de afgelopen nacht ‘aangevaren’ door het huis wat erachter stond. Door een enorme landslide die vanaf de heuvels naar beneden was gekomen, had dat huis meegenomen en tegen het verhuurde huis van Aad geduwd. Beide huizen zijn behoorlijk gehavend, huisraad ligt verspreid op de terreinen. Alles is afgezet en Aad mag dan ook niet gaan kijken wat de schade is. Op het nieuws zijn de beelden te zien van deze ravage, later gaan de beelden zelfs de hele wereld over.

We vertellen Aad dat we ons verheugen op zijn BBQ, hij fleurt weer wat op. Het wordt een hele mooie steak, Angie zorgt voor alles wat daarbij hoort. Dat kan je wel aan haar overlaten. We drinken daarna nog wat en gaan vroeg slapen. Dat doen we eigenlijk elke keer in Nieuw Zeeland.