Dag 29 – Woensdag 1 februari

Raglan

Vandaag weer op pad, naar Raglan aan de westkust. De dochters van Aad en Angie komen vanochtend langs, Melissa, Laura met haar zoontje en Sharon. Heel bijzonder om ze allemaal te ontmoeten, Melissa hadden we vorige keer al ontmoet. Het lukt Aad en Angie niet vaak om ze allemaal tegelijk in huis te hebben, dus voor hen is het ook bijzonder.

Weer veel regen, echt hele heftige moessonregen buien. Soms is het zicht zo slecht dat je echt veel langzamer moet rijden, ook omdat het dan veel gladder is door de aquaplaning. Je rijdt niet gewoon op het asfalt, maar op een laagje water.
Onderweg krijgen veel landslides en weggezakte wegen te zien. De wegbeheerders weten gewoon niet hoe ze dit allemaal op kunnen lossen. Ze kiezen dan maar voor noodoplossingen zoals de rotzooi aan de kant schuiven, de gaten snel vol storten met een soort granulaat, een beetje aanstampen en 30 km. waarschuwingsborden plaatsen.

We rijden de camping op welke aan de rand van Raglan ligt, we kunnen hier maar 2 dagen blijven, het weekend is de camping helemaal vol omdat er dan een lang weekend is en de Nieuwzeelanders er dan eropuit trekken. Nadat we ons geinstalleerd hebben, wandelen we naar de stad en gaan wat eten en drinken op het bordes van het Harbour View Hotel, het vreemde is dan wel dat er geen haven te zien is.

Raglan is een leuk stadje, het centrum ziet er gezellig uit dan de meeste stadjes van deze grootte. Diverse barretjes, lunchrooms, restaurants, een echte artisan bakery. De sluitingstijd van de meeste winkels en lunchrooms is om 3 uur in de middag. Je ziet hier ook veel backpackers, blijkbaar staat dat op de lijst van must see, wij vinken Raglan dus ook af van onze lijst.