Dag 30 – Donderdag 2 februari

Golfen

We gaan er vandaag een aktieve dag van maken, golfen! Eerst er naartoe lopen, ongeveer een half uur. Ik dacht de juiste schoenen aangetrokken te hebben, op dat stuk naar de golfbaan loop ik mijn linker hiel beurs.
Het is een mooie baan en een fantastisch uitzicht over de hele baai waar Raglan aan ligt.

We gaan maar 9 holes spelen, het is geen vlakke baan en dus huren we naast 2 sets golfstokken ook een golfkar. We zijn niet de enige die geen golfset hebben meegenomen, een engelsman huurt er ook een set. Hij is wel ouder dan ik, maar gaat wel te voet 18 holes spelen.
Het is flink warm, we zijn dan ook blij dat we de golfkar genomen hebben. Na 1,5 jaar geen golfbal meer geslagen te hebben, speelt Jolanda een prima ronde. Niet ver maar altijd rechtuit en putten als een pro.

De golfbaan beheerder is een spanjaard uit Malaga, een erg aardige vent. We nemen een lokaal biertje nadat we de spullen ingeleverd hebben. We moeten nog wel teruglopen naar de camping, dat gaat een kwelling worden met die beurse hiel. Gelukkig krijgen we een lift van een dame die ook op de golfbaan was, ze brengt ons zelfs helemaal naar de camping. Wat zijn ze toch aardig die kiwi’s.

Alsof we nog niet gedaan hebben, maken we een wandeling langs het strand met weer zwart zand. Bij terugkomst drinken we bij de Duitse buren die uit Munster komen een wijntje. Nog even opknappen en dan lopen we naar het centrum om te gaan eten bij ISO Bar + Eatery.