Dag 33 – Zondag 5 februari

Voorlaatste kampeerdag

We vertrekken weer van deze mooie kampeerplek, het was er super rustig, aan het strand en ook mooi weer. De laatste camping die we nu gaan aandoen, was ook een suggestie van de nederlandse serveerster van een paar dagen geleden. Het zal wel erg druk zijn, dus wel reserveren, dat hebben we dan ook eerder gedaan.

Waipu Cove ligt ook weer achter de duinen, en we hebben een prima plek tegen die duinen aan. Klopt dat het druk zal zijn, het is gewoon vol. Maar iedereen is op het strand, de kinderen worden bezig gehouden door de NZ Peet Vermeulen bij een tent in de duinen, super relaxed allemaal. En je hebt ook vrij snel contact met andere campers. Eerst maar eens koffie met cake bij de The Cove Cafe, ook hier gezellig druk. Een ouder echtpaar die naast ons zaten, hijsen zich in een Le Mans classic race-auto, geen dak, geen deuren, gewoon instijgen en wegzakken in de stoeltjes. Alleen hun hoofden komen nog boven het dashboard uit, maar de voorruit is dan ook niet hoger dan 20 cm.

Terug op de camping, Jolanda gaat met haar handdoek het strand op, ik pak mijn fototoestel en wandel over het brede strand. Onderweg vind ik mooie schelpen die ik meeneem, hopelijk is dat toegestaan en geen problemen bij de douane. Goed verstoppen dus.

Als ik terugkom bij de camper, ruimen we de boel alvast op, geven hier en daar wat ingredienten zoals olie, peper/zout, soja olie en wc-rollen weg. Eten gooien we gewoon weg, die kun je niet weggeven. We gaan nog uit eten bij The Cove Cafe en gaan dan laat op de avond voor de laatste keer slapen in de camper.